تجهیز سالن همایش، کنفرانس و آمفی تئاتر

57

 امروزه سالن‌های کنفرانس از شکل سنتی خارج شده و با استفاده از تکنولوژی روز به سالن‌های چندمنظوره با دستگاه‌های پیشرفته سمعی بصری ارتقا یافته‌اند.
با مواردی مانند تصویربرداری خودکار، مستندسازی، کنترل مرکزی تجهیزات و قابلیت ارتباط صوتی تصویری با نقاط تجهیز سالن همایش انجام می‌شود که از جمله کارکردهای مهم سالن‌های مدرن برشمرد.

با درنظرگرفتن فضا و طراحی داخلی سالن‌های کنفرانس و تعداد افراد شرکت‌کننده در جلسات این سالن‌ها نیازمند سیستم‌های پیشرفته سمعی بصری و کنترلی بوده که در ذیل به برخی از اجزاء آن به طور مختصر اشاره می‌شود.

تجهیز سالن همایش

میکروفون کنفرانس (Microphone Conference)

ریاست جلسه

کنسول ریاست جلسه : متشکل از یک میکروفن اسپیکر داخلی و کلیدی جهت قطع و وصل صدای میکروفن خود و سایر شرکت‌کنندگان است. در کنسول‌های دیجیتال امکاناتی از قبیل تنظیم صدا رأی‌گیری حضوروغیاب ترجمه هم‌زمان صفحه نمایشگر دیجیتال وجود دارد که مختصراً به توضیح هر کدام از آنها می‌پردازیم:

 تنظیم صدا: توسط آن می‌توان صدای خروجی بلندگوی هر شرکت‌کننده را تنظیم کرد.

 رأی‌گیری: این امکان توسط ریاست جلسه در اختیار شرکت‌کنندگان قرار داده شده به این صورت که ریاست جلسه با فشردن ” کلید شروع” رأی‌گیری را فعال کرده و انتخاب ۳ گزینه موافق، ممتنع و مخالف را در اختیار خود و شرکت‌کنندگان قرار می‌دهد و در انتها نتیجه آرا بر روی کنسول ریاست و یا نرم‌افزار متصل به سیستم قابل‌مشاهده است.

 سیستم حضوروغیاب: این سیستم در سالن‌های بزرگ برای شمارش تعداد حاضرین در جلسه استفاده می‌شود که با فشردن کلید مخصوص توسط ریاست جلسه آغاز و با زدن کلید ثبت‌نام توسط شرکت‌کنندگان به پایان رسد در نهایت تعداد افراد شرکت‌کننده در جلسه روی صفحه‌نمایش ریاست جلسه و یا نرم‌افزار متصل به سیستم مشاهده. می‌شود.

 ترجمه هم‌زمان: قابلیت ترجمه هم‌زمان حداکثر ۱۲ زبان بر روی سیستم کنفرانس برای تمامی حضار باکیفیت و استانداردهای بین‌المللی و بدون محدودیت تعداد صورت می‌گیرد.

شرکت کنندگان

کنسول شرکت‌کننده : تمامی شرکت‌کنندگان نیز مانند ریاست جلسه می‌توانند از این کنسول برای صحبت‌کردن و شنیدن صحبت‌های سخنران و شرکت در رأی‌گیری از آن استفاده کنند و تفاوت چندانی در ظاهر و کارایی با کنسول ریاست ندارد.

 پردازنده مرکزی: توسط این دستگاه می‌توان حجم صدا اکولایزر و ورودی‌ها و خروجی‌های صوتی سالن کنفرانس را مدیریت کرد.

سیستم صوت جانبی (Audio Accessories System)

در تجهیز سالن کنفرانس و همایش باید به زمانی که حجم صدای خروجی از بلندگوهای داخلی سیستم کنفرانس برای تمام حضار کافی نباشد و یا نیاز به پخش صدای فیلم، موسیقی، presentation و… در سالن توجه کرد، استفاده از یک سیستم صوت جانبی متناسب با ابعاد سالن و حجم صدای موردنیاز توصیه می‌گردد. در ذیل به قسمت‌های تشکیل‌دهنده آن اشاره می‌شود:

بلندگو

 به‌گونه‌ای از دستگاه مبدل انرژی گفته می‌شود که انرژی الکتریکی را به صدا تبدیل می. کند بلندگو بخشی از هر سیستم صوتی است و عمدتاً تفاوت کیفیت در سیستم‌های صوتی ناشی از این بخش است.

آمپلی‌فایر

 آمپلی‌فایر یا تقویت‌کننده الکترونیکی برای تقویت صدا استفاده می‌شود. آمپلی‌فایرها به طور عمده دارای دو مدار الکتریکی به نام دریافت سیگنال صدا (pre Amp) و تقویت‌کننده صدا (power Amp) هستند.

میکسر

دستگاهی الکترونیکی برای ترکیب و منظم‌کردن سیگنال‌های صوتی است که با اضافه‌کردن برخی امکانات از قبیل پردازش سیگنال و تنظیم‌کننده‌های سطح level adjustment کامل می‌شود. تنظیم انواع افکت حجم صدا و ورودیه‌ای مختلف میکروفن DVD و… توسط میکسر انجام می‌گیرد.

میکروفن (بی‌سیم با سیم / یقه‌ای)

میکروفن دستگاه یا حسگری است که صدا را به جریان الکتریسیته تبدیل می‌کند در سالن جلسات معمولاً افرادی که به میکروفن‌های کنفرانس دسترسی ندارند از میکروفن‌های بی‌سیم دستی با سیم دستی یا میکروفن یقه‌ای استفاده می‌کنند.

سیستم صوتی سالن همایش و کنفرانس

 سیستم تصویربرداری (Imaging System)

 این سیستم به دو روش اتوماتیک (Automatic) و دستی (manual) انجام می‌شود که در ذیل به شرح هر کدام به‌اختصار می‌پردازیم.

سیستم تصویربرداری دستی (manual)

در این سیستم دوربین‌های نصب شده در سالن توسط اپراتور به‌وسیله یک دستگاه کیبورد کنترل مدیریت می‌شود و اپراتور می‌تواند تصویر جلسه را به‌گونه‌ای که روند جلسه پیش می‌رود تصویربرداری کرده و یا طبق برنامه‌ریزی از پیش تعیین شده این کار را به‌سهولت انجام دهد.

سیستم تصویر برداری سالن کنفرانس

سیستم تصویربرداری اتوماتیک

در این سیستم از دوربین‌های مخصوص استفاده می‌شود و نیاز به اپراتور ندارد مراحل کار به این صورت است که پس از تنظیمات انجام شده با روشن‌شدن هر، میکروفن دوربین به‌صورت اتوماتیک بروی موقعیت حرکت کرده و تصویربرداری انجام می‌شود. در این حالت امکان ارسال تصاویر در بستر دورسخنی و همچنین نمایش آن بروی انواع مانیتورها و نیز ذخیره آن در رکوردر فراهم می‌گردد در ضمن امکان نمایش تصاویر در انواع نمایشگرهای نصب شده، امکان‌پذیر است.

سیستم تصویربرداری سالن همایش

سیستم مستندسازی

باتوجه‌به پیشرفت تکنولوژی امروزه جهت مستندسازی رکورد جلسات سالن‌های کنفرانس از دستگاه Recorder شود. این سیستم به ما امکان‌داشتن ثبت آرشیوی از تمامی جلسات برگزار شده در کمترین حجم و فضای حافظه به‌صورت صوتی و استفاده می تصویری را می‌دهد.

سیستم مستند سازی سالن کنفرانس

سیستم انتقال و نمایش تصاویر (Transmission & Displaying images System)

 سیستم انتقال تصاویر امروزه در سالن‌های کنفرانس مدرن جهت انتقال تصاویر و ارائه اطلاعات بر روی انواع مانیتورها حضار ملزم به‌قرار گرفتن در مکان خاصی نیستند، بلکه می‌توانند با استفاده از پنل‌های رومیزی که در مقابل آنها قرار می‌گیرد این عمل را به‌سهولت انجام دهند. همان‌طور که در شکل زیر مشاهده. می‌نمایید باتوجه‌به اینکه این پنل‌ها دارای پورت‌های ورودی و خروجی متعددی هستند می‌تواند از اجتماع کابل دستگاه‌های مختلف بر روی میز کنفرانس جلوگیری نماید و در صورت عدم نیاز توسط کاربر این پنل‌ها قابلیت بسته‌شدن در داخل میز را داشته و هیچ فضایی را بر روی میز کنفرانس اشغال نمی‌کنند.

سیستم انتقال تصویر در تجهیز سالن همایش

سیستم نمایش: تصاویر انتخاب سیستم تصویری مناسب در سالن‌های کنفرانس اهمیت بسیار زیادی دارد باید توجه داشت، نوع سیستم انتخاب شده متناسب با ابعاد و کاربری سالن کنفرانس باشد.

 در سالن‌های کنفرانس مدرن از ۳ روش زیر برای پخش تصاویر استفاده می‌شود:

 الف) استفاده از دیتا پروژکتور و مانیتورهای بزرگ همان‌طور که در شکل زیر مشاهده می‌نمایید. می‌توان تصاویر ویدئوکنفرانس اطلاعات کامپیوتر و جلسه سخنرانان را در مانیتورهای بزرگ و پرده نمایش به طور هم‌زمان مشاهده کرد که این امر باتوجه‌به نیاز بین مانیتورها و پرده نمایش قابل‌تغییر است.

تجهیز سالن همایش

 ب) استفاده از مانیتورهای کوچک رومیزی

 در بعضی از سالن‌های کنفرانس که مشاهده تصویر کامپیوتر در اولویت قرار دارد از مانیتورهای کوچک که در مقابل یک یا دو شرکت‌کننده قرار می‌گیرد استفاده می‌شود در این روش خواندن فونت‌های بسیار ریز هم برای شرکت‌کنندگان مقدور است.

تجهیز سالن همایش

 ج) استفاده هم‌زمان از دیتا پروژکتور و مانیتورهای بزرگ و کوچک:

 جهت سهولت در مشاهده تصاویر مختلف از جمله: تصاویر مستندات کامپیوتر و ویدئوکنفرانس بر روی صفحه‌نمایش و مانیتورها و پرده نمایش از این روش استفاده می‌شود

تحهیز سالن کنفرانس

 سیستم ویدئوکنفرانس (Video conference system)

امروزه تمایل بشر به برقراری ارتباط آنلاین با سایر افراد جامعه منجر به این شده است که تقاضا برای تجهیزات ارتباط ویدئویی روندی صعودی داشته باشد.

در این میان به‌کارگیری امکانات موجود و روش‌های جدید در جهت افزایش درآمد و بهینه‌سازی و مدیریت هزینه‌ها امری اجتناب‌ناپذیر است که تجهیزات و نرم‌افزارهای ویدئوکنفرانس نقش پررنگی را در خدمت‌رسانی به سازمان‌ها و ارگان‌ها برعهده دارند.

 باتوجه‌به هزینه‌های بالای نگهداری سخت‌افزاری ویدئوکنفرانس استفاده از نرم‌افزارهای وب کنفرانس راحت‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر است.

سیستم ویدیو کنفرانس

 ویدئوکنفرانس فناوری است که بدون توجه به مکان فیزیکی افراد سرویس برقراری ارتباط زنده صوتی و تصویری به‌صورت کاملاً امن، همانند جلسات حضوری را فراهم می‌نماید.

 در واقع ویدئوکنفرانس مجموعه‌ای از چندین فناوری ارتباطی است که شکاف بین ارتباطات تلفنی و جلسات حضوری را پوشش می‌دهد. ارائه سرویس‌های کاربردی Application Oriented ، امکان برقراری ارتباط زنده تصویری و صوتی باکیفیت Full HD از مشخصه‌های این سیستم است که سازگار با زیرساخت‌های موجود کشور ایران بوده نسخه موبایل ویندوز و اندروید مبتنی بر کاربرد ارائه می‌گردد و برای هر یک امکانات جداگانه‌ای متناسب با نیازهای آن در نظر گرفته شده است به‌عنوان‌مثال می‌توان به کاربردهای آموزش پزشکی، تجارت، قضاوت بحران و بانکداری از راه دور اشاره نمود مهم‌ترین مزیت این سیستم امکان بهره‌مندی از قابلیت‌های آن به‌صورت اجاره‌ای و با پرداخت مبلغی مقرون‌به‌صرفه است. این سرویس مبتنی بر نرم‌افزار بوده و به‌راحتی قابل‌توسعه است.

 سیستم کنترل مرکزی (The central control system)

 بدیهی است که با افزایش تجهیزات موردنیاز یک سالن کنفرانس، کنترل این تجهیزات در زمان لازم با کاربرد صحیح امری ضروری بوده و اپراتورها نمی‌توانند به‌موقع دستورات لازم را برای کنترل این تجهیزات به اجرا در آورند.

 سیستم کنترل مرکزی با استفاده از یک کنترلر بی‌سیم قابل‌حمل به‌صورت یک LED مجهز به صفحه‌نمایش لمسی این امر را به‌سهولت انجام دهد به‌نحوی‌که ریاست جلسه نیز بدون حضور اپراتور قادر به کنترل تمامی تجهیزات باشد. شکل زیر نمونه این سیستم را در یک سالن کنفرانس نمایش می‌دهد.

سیستم کنترل مرکزی سالن همایش

  امکانات ذیل توسط این سیستم قابل‌اجرا است :

  • کنترل کلیه تجهیزات سمعی بصری مانند ویدئو پروژکتور، انواع مانیتورهای کوچک و بزرگ، VHS، DVR، ویدئوکنفرانس و …
  •  خاموش و روشن‌کردن چراغ‌های سالن کنفرانس
  •  تنظیم شدت چراغ‌های نور گرم
  •  باز و بسته نمودن پرده نمایش
  •  بسته و باز نمودن پرده‌های پنجره‌های سالن
  •  کنترل Air Conditioner
  •  گردش دوربین‌های سالن به محل موردنظر

 همچنین به‌خاطر توانایی Logic programming این سیستم می‌توان با فشار یک کلید چندین عملیات از پیش تعریف شده را هم‌زمان انجام داد. به طور مثال می‌توان با برنامه‌ریزی مخصوص با فشردن یک کلید پروژکتور را روشن، نور چراغ‌ها را تنظیم، برخی از چراغ‌ها را خاموش، پرده نمایش را بازکرده و پرده‌های برقی پنجره‌ها را بست. (تنظیمات بر اساس نیاز قابل‌تغییر است.)

 مسیرهای عبور کابل (Cable pathways)

 مسیرهای عبور کابل موردنیاز و برقراری اتصالات به ۳ قسمت تقسیم می‌شوند:

  • مسیرهای سقفی که شامل کابل‌های مربوط به بلندگوها و نمایشگرهای دیواری و دوربین‌ها هستند.
  • مسیرهای کف که شامل کابل‌های مربوط به سیستم‌های (Video Conference,Audio Conference,Desktop soket (power,Lan,VGA,Audio و مانیتورهای رومیزی هستند.
  • مسیرهای عبور کابل‌ها در داخل میز کنفرانس باید قبل از عملیات دکوراتیو ایجاد شوند و نیز باید به‌گونه‌ای طراحی شده باشد که کابل‌های موردنیاز را از زیر و یا روی میز از داخل باکس با قابلیت باز و بسته‌شدن به‌راحتی عبور داد.

تجهیز سالن کنفرانس توسط شرکت معمای شیپ

مختصصین شرکت معمای شیپ، پروژه‌های زیادی از طراحی تا اجرا سالن کنفرانس و همایش را انجام داده‌اند به همین دلیل ارتباطات خوبی با تولیدکنندگان و واردکنندگان تجهیزات به روز را دارند، پیشنهاد می‌شود با برقراری ارتباط از مشاوره رایگان این شرکت بهرمند شوید.