کارفرما

آقای رسولوی

نوع

مسکونی

موقعیت مکانی

تهران، امیرآباد

متراژ (متر مربع)

سال طراحی

1386

تیم طراحی

گروه طراحی شیپ

تیم اجرایی

گروه طراحی شیپ

طراحی و اجرای لابی کلاسیک منزل مسکونی

هرکس تعریف خاص خود را از دکوراسیون داخلی خانه و دیزاین داخلی آن دارد و نکته مهمی که این موضوع را تحت الشعاع قرار می دهد علاقه شخصی افراد به تجملاتی بودن آن یا مدرنیسم و ساده گرایی خانه است، که سبک معماری مورد پسند آنها را مشخص می نماید. طراحی دکوراسیون داخلی منازل مسکونی کاملاٌ به سلیقه افراد بستگی دارد و مستلزم این نکته است که چقدر آن فرد به داخل منزل اهمیت می دهند و این موضوع مسلماٌ رابطه مستقیم با شخصیت طراح نیز خواهد داشت.

امروزه با وجود طرح های زیبا و متفاوت دکوراسیون داخلی مدرن، برخی از افراد تمایل دارند تا معماری داخلی خانه خود را به سبک کلاسیک طراحی می کنند چرا که این سبک جذابیت منحصر به فردی دارد و می تواند به داخل منزل شکوه و جلال خاصی ببخشد. معماری داخلی کلاسیک فضایی سرشار از اصالت و آرامش را در قسمت های مختلف منزل ایجاد می کند و علاوه بر این باعث می شود تا از قرار گرفتن در این فضا نهایت لذت را ببرید. در معماری داخلی سبک کلاسیک می توان به گچبری ها ،سقف های بلند و تزئین شده، وسایل دکوری پر زرق و برق، لوسترهای گران قیمت و مبلمان های آنتیک و لوکس اشاره کرد که همگی این عناصر در این سبک دکوراسیون استفاده می شود. در معماری داخلی کلاسیک به هیچ وجه بی نظمی به چشم نمی خورد و برای هرکدام از وسایل و آیتم ها در خانه محدوده مشخصی در نظر گرفته شده است. علاوه بر این، معماری کلاسیک به نظم و تقارن در قسمتهای خانه بسیار پایبند است.

یکی از بارزترین ویژگی هایی که در معماری کلاسیک به چشم میخورد، تقارن است که به خوبی در این پروژه توسط طراحان داخلی شیپ رعایت شده است. در این سبک مبلمان ها و تزئینات داخلی روی دیوارها به صورت جفت رو به روی یکدیگر قرار گرفته اند و از این طریق نظمی خاص به داخل ساختمان می بخشند.

رنگ ها نقش بسیار مهمی در سبک کلاسیک بازی می کنند. در طراحی لابی و راهروهای داخلی این ساختمان رنگ های قهوه ای، بژ، کرم و طلایی که نقش بسزایی در باشکوه تر جلوه دادن سبک کلاسیک دارند، استفاده شده است. البته به جز رنگ، سبک کلاسیک را می توان سبک سنتی غربی دانست که با قدری رنگ و لعاب معاصر همراه شده و طراحی داخلی کلاسیک این ساختمان نیز از این قانون مستثنی نبود. بدین منظور و بنا به درخواست کارفرما، گروه طراحی شیپ از طرح ورساچه که در آن دوره از زمان بسیار محبوب و نمادی از زندگی لاکچری افراد محسوب می شود، به عنوان طرحی برای تزئین داخل این ساختمان استفاده شد. از جمله موارد به کار برده شده این طرح (ورساچه) می توان به استفاده از قاب سنگی در کف، دور تابلو معرق، دور کابین آسانسور با سنگ منبت کاری شده از طرح ورساچه اشاره کرد. همچنین علاوه بر موارد ذکر شده، می توان به استفاده از واترجت در معرق کاری سنگ پله نیز اشاره کرد. واترجت یا همان جت آب که یک اصطلاح عمومی است، از آب با فشار بالا به عنوان ابزاری برای برشکاری و یا طرح دادن بر روی سنگ است در معماری کلاسیک کاربرد فراوان داشته است.

یکی از مهمترین عناصر تاثیر گذار در دکوراسیون داخلی کلاسیک، پوشش کف و سقف آن است. در این سبک از دکوراسیون، گچ بری و استفاده از گچ برای تزیین سقف نقش بسزایی دارد و متداول ترین رنگ برای سقف کرمی، شیری رنگ و عاجی رنگ است. البته در طراحی این پروژه، استفاده از نقاشی سقفی نیز به کار برده شد تا حسی از هنر و استفاده آن در دکوراسیون داخلی برقرار بماند .

به غیر از موارد ذکر شده تقارن، تناسب، هندسه و نظم از موارد قابل توجه دیگر در معماری داخلی کلاسیک هستند. نظم حاکم در ستون ها، سرستون ها و چهارچوب های سنگی ابزار خورده در این ساختمان به وضوح قابل مشاهده هستند. در طراحی این پروژه سعی بر آن شد تا با استفاده از این سنگ به فضایی کلاسیک با تنوع رنگ و ریزه کاری بیشتری برسیم تا حس از نوآوری و خلاقانه بودن را در بیننده القاءکند. سنگ های اسلب در رنگ های متفاوت که برای کف، دیوار پوش ها، ستون ها و قرنیز در این ساختمان استفاده شده هرکدام به عنوان رنگ و نمادی برای برانگیختن بیشتر بیننده نسبت به معماری داخلی کلاسیک بوده است.

از موارد دیگر قابل توجه در معماری داخلی کلاسیک، نورپردازی فضا می باشد. انسان ها در هر حالتی نیازمند نور هستند و نور اصلی ترین عامل پویایی یک فضای داخلی محسوب می شود. بدون نورپردازی مناسب، فرم، رنگ و بافت اجسام قابل رویت نخواهد بود و همین دلیل کافی است تا به اهمیت لامپ و لوسترهای تزیینی در معماری کلاسیک توجه بیشتری داشته باشیم. همان طور که در بخش پیشین اشاره شد، سبک کلاسیک به عنوان سبکی از تجمل گرایی در جامعه شناخته می شود و از موارد تزیینی در داخل هر ساختمان برای این سبک لوسترهای بزرگ و سنگین، برنجی یا بلورین آن است. لوستر و دیوارکوب هایی با رنگ های طلایی آن حسی از درخشان تر بودن فضا را به ساکنین القاء می کند. از موارد دیگر مربوط به نورپردازی سبک کلاسیک، قرار گرفتن وسایل تزیینی هنری در اطراف آن است. در معماری سبک کلاسیک جایی برای رنگ های سرد، دیوارهای خالی یا قفسه های شلوغ وجود ندارد. همان طوری که در عکس های این پروژه مشاهده می کنید تلاش نموده ایم تا از تابلوهای کلاسیک و آینه کاری در فضاهای تیره تر برای بالابردن روشنایی فضا استفاده کنیم تا رنگ های موجود به بهترین نحو ممکن خود را نمایان کنند.

در آخر، یکی دیگر از موارد قابل تامل در معماری کلاسیک، استفاده از نرده در راه پله های راهروی دسترسی می باشد. سبک کلاسیک به دلیل پرنقش و نگار بودن آن، از هر عنصر وجودی در ساختمان استفاده می کند تا خود را به بهترین نحوه به بیننده نمایش دهد. یکی از بهترین عناصر برای به رخ کشیدن جلال و شکوه داخل ساختمان نرده های راه پله هستند. در پروژه آقای مهندس رسولی در تلاش بودیم تا از نرده های فلزی آن به عنوان عنصری پرنقش و نگار برای جلوه دادن سبک کلاسیک استفاده کنیم.

 

صفحه اصلیمقالاتپروژه‌هاتماس با ما