کارفرما

آقای دکتر ویسی

نوع

بهداشتی درمانی

موقعیت مکانی

بانه

متراژ (متر مربع)

350

سال طراحی

1401

تیم طراحی

شرکت معماری شیپ

تیم اجرایی

طراحی کلینیک‌ها و فضاهای درمانی چالش‌های خاص مربوط به خود را دارند. در این فضاها باید در عین رعایت استانداردها و اصول طراحی، فضایی زیبا و دلنشین ایجاد کنیم که مراجعین از بودن در آن لذت می‌برند. طراحی کلینیک زیبایی گه‌شه در شهر بانه، توسط شرکت معماری شیپ انجام شده است. در ادامه توضیحات بیشتری را از زبان طراحان ارائه داده‌ایم. گه‌شه در زبان کردی به معنای پرزرق و برق است. به همین دلیل در این طراحی داخلی کلینیک سعی کردیم این زرق و برق را نشان دهیم. برای مثال متریال غالب این پروژه شیشه و سرامیک است که استفاده از آن باعث شده است که مراجعین با فضایی باشکوه و شفاف مواجه شوند.

سبک طراحی داخلی

انتخاب سبک مناسب هنگام طراحی و بازسازی کلینیک مهم‌ترین قدم برای شروع پروژه است. در این مرحله باید سلیقه کارفرما و خواسته او را نیز در نظر بگیریم. سبک طراحی داخلی کلینیک زیبایی گه‌شه مینیمال است که به خوبی با کاربری مجموعه هماهنگی دارد. رعایت اصول طراحی مینیمال به همراه ایجاد جلوه و شکوه مد نظر کارفرما از چالش‌های این پروژه بود که با انتخاب متریال و رنگ مناسب به آن رسیدیم. استفاده حداکثری از فضا و تعبیه قفسه و کمدهایی در دیوار به خلوتی و زیبایی مجموعه کمک کرده است. تجهیزات مدرن کلینیک نیز با رعایت استانداردها در فضاها قرار گرفته‌اند و هیچ نشانی از بی‌نظمی و شلوغی در محیط وجود ندارد.

رنگ و متریال

رنگ سفید، رنگ غالب این پروژه طراحی کلینیک پوست و زیبایی است. در کنار آن استفاده از رنگ سبز در برخی از اتاق‌ها، زیبایی و صمیمیت خاصی به محیط بخشیده است. در برخی از فضاها مانند اتاق فیشیال از رنگ صورتی مرجانی استفاده کرده‌ایم که با کاربری فضا هماهنگ است و حس آرامش خوبی را به مراجعه‌کننده القا می‌کند. استفاده از متریال شیشه در کنار سرامیک، فضا را بسیار لوکس و فاخر نشان داده است و با سبک دکوراسیون کلینیک پوست و زیبایی نیز هم‌خوانی خوبی دارد. زیبایی، شفافیت، تمیزی و احساس آرامش در این پروژه حرف اول را می‌زند.

برنامه فضایی

برنامه فضایی کلینیک‌ها بسته به نیاز و کاربری آن می‌تواند متفاوت باشد. فضاهای اصلی مانند اتاق معاینه، جراحی و ... در اغلب کلینیک‌ها یکسان است. اما در طراحی کلینیک‌ زیبایی، فضاهای دیگری نیز مورد نیاز است. این کلینیک زیبایی از فضاهای متنوعی تشکیل شده است که در ادامه به شرح برخی از آن‌ها پرداخته‌ایم.

لابی و فضای انتظار

لابی و فضای انتظار جایی است که مراجعه‌کننده به محض ورود با آن مواجه می‌شود. بنابراین طراحی داخلی آن اهمیت بسیاری دارد. ایجاد فضای دعوت‌گرا، صمیمی و در عین حال حرفه‌ای در اینجا حرف اول را می‌زند. ما در طراحی سالن انتظار کلینیک از صندلی‌های ثابت و متحرک استفاده کرده‌ایم. به این ترتیب نظم مد نظر کارفرما به خوبی در فضا حفظ شده و در ساعات شلوغی کلینیک هرج و مرج در آن ایجاد نمی‌شود.

اتاق معاینه

اتاق معاینه یکی از مهم‌ترین فضاهای کلینیک است. مراجعه‌کننده باید در این فضا حس آرامش و اعتماد داشته باشد. بر این اساس با یک طراحی اصولی و زیبا، می‌توانید اعتبار خوبی برای کار خود کسب کنید. در این اتاق یک میز پزشک با دو صندلی روبروی آن برای مراجعه‌کننده و همراه او قرار داده‌ایم. همچنین یک میز گرد بزرگتر در گوشه برای مشاوره، گردهمایی، استراحت و اقدامات دیگر در نظر گرفته شده است. استفاده حداکثری از فضا و تعبیه قفسه‌هایی در دیوارها، فضا را تمیز، خلوت و در عین حال لوکس جلوه می‌دهد.

اتاق فیشیال

در اتاق‌های فیشیال، اقدامات مربوط به پاکسازی و جوان‌سازی پوست انجام می‌شود. در نظر گرفتن آرامش و آسایش بیمار در طراحی اتاق پاکسازی پوست حرف اول را می‌زند. با توجه به نیاز کارفرما و اصول طراحی کلینیک، لازم بود در این اتاق‌ها روشویی و قفسه‌های متنوعی برای نگهداری تجهیزات و مواد شوینده در نظر بگیریم. همچنین یک تخت مناسب برای انجام اقدامات مربوط به فیشیال در اتاق قرار گرفته است. استفاده از تجهیزات مناسب در چیدمان اتاق پاکسازی پوست بسیار مهم می‌باشد. نورپردازی اتاق فیشیال نیز مانند سایر فضاها ترکیبی از نور خطی و نقطه‌ای است که روی دیوارها و سقف کار شده‌اند.

اتاق لیزر

اتاقک‌های لیزر باید به نحوی قرار گیرند که رفت و آمد اپراتورها راحت باشد و حریم خصوصی مراجعه‌کننده حفظ شود. همچنین در دکوراسیون اتاق لیزر باید نور کافی و مناسب در نظر گرفته شود تا احتمال خطا در آن کمتر شود. در این فضا هم با توجه به نیاز کارفرما، روشویی قرار داده‌ایم.

اتاق جراحی

رعایت اصول و استانداردهای طراحی کلینیک در اتاق جراحی زیبایی بیشتر از سایر فضاها الزامی است. این فضاها بسیار حساس هستند و بر این اساس باید مطابق اصول طراحی شوند. رنگ و نور مناسب، فضای کافی برای رفت و آمد و ... در این فضا بیشتر اهمیت پیدا می‌کند. بر این اساس ما با توجه به امکانات، استانداردترین فضای ممکن را برای جراحی ایجاد کرده‌ایم. تخت‌های جراحی با فاصله‌ای مناسب و رعایت حریم خصوصی بیماران در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند. بر این اساس پزشک، جراح و دستیاران می‌توانند به آسانی در فضا تردد کنند. همچنین طراحی زیبا و دلنشین به کاهش استرس مراجعه‌کنندگان کمک می‌کند. فضاهای جانبی دیگر مانند اتاق کار، اتاق بایوپسی، سرویس‌ بهداشتی، آبدارخانه و ... نیز با توجه به امکانات فضا در این مجموعه گنجانده شده‌اند. پیش از این هم گفتیم که در طراحی داخلی مطب و کلینیک باید به کاربری فضا، نیازهای کارفرما و استانداردهای طراحی توجه داشته باشیم و فضایی دلنشین و کاربردی ایجاد کنیم.

کلام آخر

امروزه طراحی داخلی نقش بسیار مهمی در کسب اعتبار و ارزش برای کسب و کارهای مختلف ایفا می‌کند. طراحی کلینیک نیز از این قاعده مستثنی نیست. بنابراین اگر قصد انجام عملیات بازسازی یا طراحی داخلی مجموعه خود را دارید، لازم است با متخصصین این حوزه مشورت داشته و از آن‌ها کمک بخواهید. شرکت معماری شیپ با تجربه بسیار در طراحی داخلی فضاهای درمانی، اداری، مسکونی و ... می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند. راه‌های برقراری ارتباط با کارشناسان ما در صفحه اصلی سایت قابل مشاهده است.
صفحه اصلیمقالاتپروژه‌هاتماس با ما