کارفرما

خانم دکتر قریشی

نوع

بهداشتی درمانی

موقعیت مکانی

تهران،پل رومی

متراژ (متر مربع)

70

سال طراحی

1399

تیم طراحی

شرکت معماری شیپ

تیم اجرایی

طراحی داخلی مطب پوست و مو دکتر قریشی توسط شرکت معماری شیپ انجام شده است. مهم‌ترین چالش این پروژه متراژ کم فضا بوده است. بر این اساس تیم طراحی شیپ سعی کرده است تا به بهترین شکل از فضای موجود استفاده کند. کاربری مطب پوست، مو و زیبایی است. بر این اساس طراحان سعی کرده‌اند که علاوه بر رعایت استانداردها، بهترین اقدامات ممکن را برای زیبایی مطب ارائه دهند. در ادامه توضیحات بیشتری در مورد این پروژه ارائه شده است.

محدودیت‌ها و چالش‌های پروژه

همانطور که پیش از این گفتیم، مهم‌ترین چالش این پروژه دکوراسیون داخلی مطب، کوچک بودن فضا است. از این رو سعی کرده‌ایم با استفاده از رنگ‌های روشن آن را بزرگتر نشان بدهیم. همچنین استفاده از حداقل المان‌های طراحی و مبلمان، باعث شده است که فضا تنگ و گرفته به نظر نرسد. استیجاری بودن مطب نیز از جمله محدودیت‌های طراحان بوده است. از این رو تصمیم گرفتند که بیشتر بر روی سقف و کانتر منشی کار کنند.

رنگ و متریال‌های انتخابی

رنگ غالب استفاده شده در این پروژه دکوراسیون مطب پوست و زیبایی، آبی سلطنتی است که جلوه‌ای لوکس و فاخر را به محیط کوچک و صمیمی مطب بخشیده است. همچنین استفاده از رنگ‌های سفید و گلبهی در کنار آبی، هارمونی و کنتراست جالبی را به وجود آورده است.در هر اتاق دیواری به عنوان دیوار شاخص در نظر گرفته شده و رنگ آن متفاوت با سایر دیوارها انتخاب شده است. این کار باعث ایجاد نقطهٔ کانونی و تعریف فضاها می‌شود. بازی با رنگ و ایجاد خطوط روی سقف و دیوارها، تنوع جالبی را به طراحی مطب می‌بخشد. به ویژه در لابی مطب، این اقدامات باعث می‌شود که افراد بتوانند بدون کسالت و اضطراب در انتظار نوبت خود بمانند. در کنار خطوط صاف و مستقیم، شاهده استفاده از قوس‌ها و خطوط نرم هستیم که احساس آٰرامش را به مراجعین القا کرده و فضا را فاخرتر جلوه می‌دهند.

شناسایی فرم‌ها و تأثیرات بصری آنها در ذهن مخاطب، از جمله مبانی طراحی داخلی است و دانش طراحان را نشان می‌دهد. در اینجا شاهد استفادهٔ درست از فرم‌ها و خطوط هستیم. به نحوی که نه فضا بیش از اندازه شلوغ شده و نه ساده و بی‌روح به نظر می‌رسد.

نورپردازی

انتخاب درست تجهیزات نورپردازی می‌تواند حال و هوای فضای شما را به کلی تغییر دهد. شما برای خرید یک لوستر برای اتاق خواب نیز موارد بسیاری را در نظر می‌گیرید. بنابراین کاربری فضا نقش بسیار مهمی در انتخاب تجهیزات نورپردازی دارد. هنگام انتخاب تجهیزات نورپردازی برای مطب، علاوه بر در نظر گرفتن کاربری فضا، لازم است موارد زیر را در نظر داشته باشیم:

·         وسعت فضا

·         میزان بهره‌مندی از نور طبیعی روز

·         سبک طراحی داخلی

نورپردازی با نوارهای LED روی سقف و دیوارها در دیزاین مطب دکتر قریشی انتخاب بسیار مناسبی بوده است. چرا که این سبک نورپردازی به این فضای ساده جلوه بخشیده و آن را بزرگتر نیز نشان می‌دهد. در کنار استفاده از نوارهای LED روی سقف و دیوارها، شاهد استفاده از یک چراغ آویز نیز در اتاق انتظار هستیم که بالای کانتر منشی قرار گرفته و به زیبایی آن افزوده است.

طراحی لابی

لابی یا اتاق انتظار مهم ترین بخش طراحی داخلی مطب است. انتخاب صحیح رنگ، متریال، نورپردازی و مبلمان، کمک می‌کند که فضا را در ذهن مخاطب مورد اعتماد، امن و راحت نشان دهیم. کلینیک‌های زیبایی معمولاً جای افراد بیمار نیست و افراد برای اقدامات درمانی به آن مراجعه نمی‌کنند. با این وجود لازم است در عین توجه به جنبه‌های تجاری و برندینگ، استانداردهای لازم فضاهای درمانی در آنها رعایت شود.

نقطهٔ عطف فضای لابی، میز پذیرش است که به زیبایی طراحی شده است. رنگ و فرم متفاوت میز منشی آن را بسیار شاخص جلوه داده است. به نحوی که افراد پس از ورود به مطب، به سمت میز کشانده می‌شوند.

مبلمان اتاق انتظار مطب باید در عین راحتی استاندارد نیز باشد. لازم است هنگام انتخاب به افراد دارای مشکلات حرکتی و سالمندان نیز بیندیشیم. بنابراین انتخاب مبلمان با ارتفاع بسیار بلند یا کوتاه و دارای پشتی یا کفی‌های غیر استاندارد برای این فضاها اصلاُ مناسب نیست. در این پروژه طراحی داخلی مطب، مبلمان ظریف و استانداردی با توجه به محدودیت‌های فضا انتخاب شده است.

طراحی اتاق‌های درمان

تجهیزات مناسب، مهم‌ترین المان‌های اتاق‌های درمان مطب‌های پوست و زیبایی هستند. استفاده از تجهیزات مدرن و به‌روز به اعتبار مجموعهٔ شما می‌افزاید. کار طراحان در اینجا این است که ابعاد تجهیزات و تخت‌های معاینه را به خوبی بشناسند و بر اساس آن بهترین چیدمان را در اتاق انجام دهند. رعایت فاصله‌ها برای رفت و آمد افراد و در نظر گرفتن کمدهایی برای نگهداری تجهیزات نیز از جمله مواردی است که در این پروژه به خوبی رعایت شده است.

استفاده از علائم و نشانه‌های گرافیکی به همراه نورپردازی، فضاها را از یکنواختی نجات می‌دهد. در فضاهای کوچک باید بهترین استفاده را از دیوارها و گوشه‌ها داشته باشیم. بر این اساس طراحان، کمدهایی را در داخل دیوار اتاق‌های درمان تعبیه کرده‌اند. فضاها بسیار واضح و مشخص هستند و در نهایت نظم و زیبایی طراحی شده‌اند.

صفحه اصلیمقالاتپروژه‌هاتماس با ما